Hva kan medverter gjøre?

Vertskapet kan bli enklere med medverter. Medverter kan ta seg av mange sider ved vertskapet, fra å rengjøre og gjøre klart til nye gjester, til å ta dem imot og følge opp i løpet av oppholdet. De kan hjelpe på mange forskjellige måter, så derfor kan du nå gi hver enkelt medvert de tillatelsene som passer best.

Medvertstillatelser

Medvertertens tillatelser avgjør bare hva vedkommende har tilgang til i Airbnb-annonsen, så du må fremdeles bli enig med medverten om hva han/hun skal hjelpe med. Som annonseeier er det du som er ansvarlig for medvertene, også de med full tilgang, så sørg for å velge dem nøye.

Velg hvilke medvertstillatelser du vil gi til folk som hjelper deg med vertskapet:

• Full tilgang: Medverter med denne tilgangen kan sende meldinger til gjestene og oppdatere kalenderen din. De kan også administrere annonsen (blant annet endre priser og andre opplysninger), reservasjoner (blant annet godta og avslå turforespørsler), kanselleringer og forespørsler i løsningssenteret. De kan legge til og fjerne medverter, endre medverters tillatelser og angi seg selv eller en annen medvert som utleiestedets hovedvert.
  • Tilgang til kalender og innboks: Medverter med denne tilgangen kan sende meldinger til gjester, og de kan se, men ikke redigere kalenderen.
  • Tilgang til kalender: Medverter med denne tilgangen kan se, men ikke redigere kalenderen.

Merk at ingen medverter kan se eller endre annonseeierens eller andre medverters utbetalingsmåte eller skatteopplysninger. Det er kun annonseeieren som kan angi og redigere medverters utbetalinger. Medverter kan ikke sende inn forespørsler om erstatning i henhold til vertsbeskyttelsen ved tingskade.

Alle medverter som er lagt til en annonse, kan sende melding til verten og andre medverter på samme annonse. Finn ut mer om hvordan meldinger mellom verter og medverter fungerer.

Slik velger du de rette tillatelsene

Medverter som ble lagt til før vi lanserte disse forskjellige tillatelsene, har som standard full tilgang. Når du inviterer nye medverter, må du velge riktig sett med tillatelser. Du kan endre en medverts tillatelser når som helst. Når du endrer tillatelser, påvirker det ikke medvertens utbetalinger.

Denne informasjonen hjelper deg med å finne ut hvilke tillatelser som passer best for hver av medvertene dine, avhengig av hvilke arbeidsoppgaver dere har blitt enige om.

FULL TILGANG

TILGANG TIL KALENDER OG INNBOKS

KALENDERTILGANG

Administrering av annonser og medverter

Redigere kalender – hold annonsens tilgjengelighet oppdatert

x

x

Administrere prisinnstillinger, herunder sesongpriser og rabatter for lengre opphold

x

x

Administrere opplysninger i annonsen – skrive titler og beskrivelser, ta og laste opp bilder og redigere andre opplysninger

x

x

Invitere eller fjerne andre medverter, uten annonseeierens godkjenning

x

x

Få hjelp fra Airbnb med problemer knyttet til Airbnb-kontoen eller utbetalinger til medverter

Motta medvertsutbetalinger

Se gjennom inntektskontrollpanelet, herunder kommende og betalte utbetalinger

x

x

x

Se hvilke medvertsutbetalinger annonseeieren har angitt

x

x

Administrere tillatelser til medverter (også seg selv)

x

x

Sende meldinger til verten og andre medverter

Se andre medverters kontaktinformasjon

Angi hovedvert for utleiestedet

x

x

Fjerne seg selv som medvert

Administrere reservasjoner og gjester

Godta og avslå turforespørsler

x

x

Opprette og svare på forespørsler om turendringer, herunder kansellering, endring av datoer og antall gjester

x

x

Se kalenderen – finne ut når gjester sjekker inn og ut

Kommunisere med gjester – bli kjent med gjestene, svare på spørsmål, løse problemer og ordne inn- og utsjekking

x

Få hjelp fra Airbnb med reservasjons- eller gjesteproblemer

x

Sende eller be om penger ved hjelp av løsningssenteret

x

x

Skrive anmeldelser av gjester

x

x

Slik endrer du medvertstillatelser

Slik velger du hva en medvert har tilgang til i annonsen:

1. Klikk på Annonser og velg den annonsen du vil redigere.
  2. Under Annonseverktøy klikker du på Stedet ditt.
  3. Klikk på Medverter og velg medverten.
  4. Angi medvertens tillatelser og klikk på Lagre.

Hvis du må fjerne alle tillatelser en medvert har på en annonse, se slik fjerner du en medvert.

Slik inviterer du en ny medvert og velger tillatelser

Slik legger du til en ny medvert for utleiestedet:

1. Klikk på Annonser og velg annonsen du vil redigere.
  2. Under Annonseverktøy klikker du på Stedet ditt.
  3. Klikk på Medverter. Klikk på Inviter en medvert.
  4. Skriv inn medvertens land/region og telefonnummer eller e-postadresse, og klikk på Neste.
  5. Velg hvilke tillatelser medverten skal ha, og klikk på Neste.
  6. Legg til en valgfri merknad og klikk på Neste.
  7. Se gjennom og klikk på Send
    .

Merk: Verter eller medverter med full tilgang er ansvarlige for å sørge for at medverter har samtykket til å motta invitasjoner på SMS eller e-post. Vær oppmerksom på at det kun er registrerte Airbnb-brukere som kan motta invitasjoner på tekstmelding. Det er også mulig at det ikke går an å sende invitasjoner på tekstmelding, dette avhenger av medvertens kontoinnstillinger eller geografiske plassering. Hvis de ikke allerede har gjort det, må nye medverter fullføre en identitetsbekreftelse før de kan godta invitasjoner.

Finn en erfaren medvert

Medverter kan være en venn, et familiemedlem eller noen du har ansatt for å administrere annonsen/utleiestedet.

Hvis du leter etter en potensiell medvert, kan du i noen land* få hjelp av en erfaren medvert i nærområdet som har erfaring med å være vertskap på Airbnb, og som tilbyr en rekke tjenester for å hjelpe verter. Du beholder kontrollen over annonsen samtidig som du får den hjelpen du trenger. Finn en erfaren medvert i nærheten, og begynn å diskutere utformingen av samarbeidet.

*Plattformtjenesten for erfarne medverter gjør det mulig for verter å få kontakt med erfarne medverter som tilbyr en rekke vertstjenester. Denne plattformtjenesten drives av Airbnb Living LLC og Airbnb GSL Ltd og er for tiden tilgjengelig i Frankrike, Spania, Storbritannia, Australia, Canada og utvalgte stater i USA: Florida, California, Illinois, Colorado og Arizona.