Matlagingsopplevelse med Alice

  1. 3,5 timer
  2. Verten snakker Engelsk og Italiensk

Dette kommer dere til å gjøre

We will be cooking at my family home in Pisčianci, a tiny, historic village from the 800s. To begin, a short walk in the nearby forest and veggie garden, taking in the beauty of our surroundings. Picking a few ingredients based on what's in season: foraging wild asparagus, nettle or black berries, or picking fruits and vegetables - ripe figs, juicy tomatoes, ruby red beetroot - from the garden. Time to gather around the dinner table we'll start our journey exploring a selection of the best foods our land can offer. Learn how to make some local dishes - the menu is never the same, it changes according to the season, dinner will consist of aperitivo, homemade sourdough bread, a main dish and dessert. We will also learn how to pair natural wines from our territory to different foods. I will be guiding you through all foods: how they are made, stories about the farmers who made them and their link to our local food culture and history.
All ingredients are either grown/foraged by me, or come directly from our community which includes Slow Food Presidia: from the sea salt in Pirano, to the cheese aged in natural caves on the Karst plateau everything is rigorously selected.
Other things to note
Vi preghiamo di avvisarci in anticipo se avete restrizioni alimentari.
We will be cooking at my family home in Pisčianci, a tiny, historic village from the 800s. To begin, a short walk in the nearby forest and veggie garden, taking in the beauty of our surroundings. Picking a few ingredients based on what's in season: foraging wild asparagus, nettle or black berries, or picking fruits and vegetables - ripe figs, juicy tomatoes, ruby red beetroot - from the garden. Time to gather around the dinner table we'll start o…

Dette er inkludert

  • Mat
  • Drinker

Møt verten din, Alice

Har vært vertskap på Airbnb siden 2013
  • Identitet er verifisert
I have two main passions: food and travel. I am all about connecting to places through food and culture and by immersing one's self in nature. Ecology, biodiversity and traditional knowledge are important to me. I have a Master's degree in Food Culture and Communication from the University of Gastronomic Sciences founded by Slow Food. I have worked between London and Sydney and helped launch an Italian-inspired Farm to Table restaurant & market - Bellina Alimentari - in Atlanta, USA. After living away from my hometown for over 10 years, I am now based in Trieste, a proud mum and a freelance food educator and consultant. I organise gastronomy trips, I teach cooking classes, I write about food, I take care of my vegetable garden end enjoy cooking with what's in season.
I have two main passions: food and travel. I am all about connecting to places through food and culture and by immersing one's self in nature. Ecology, biodiversity and traditional knowledge are important to me. I have a Master's degree in Food Culture and Communication from the University of Gastronomic Sciences founded by Slow Food. I have worked between London and Sydney and helped launch an Italian-inspired Farm to Table restaurant & market - Bellina Alimentari - in Atlanta, USA. After livi…
For å beskytte betalingen din må du aldri overføre penger eller kommunisere utenfor Airbnb-nettstedet eller -appen. Finn ut mer

Fra 810 krper person

Utsolgt

I samarbeid med Slow Food

Godkjent av Slow Food
Denne opplevelsen er utformet i samsvar med Slow Food-prinsippene som sørger for smakfull, samfunnsansvarlig og økologisk bærekraftig mat.


Slow Food er en global grasrotorganisasjon, grunnlagt i 1989, som jobber for å hindre at lokale matkulturer og tradisjoner forsvinner og motvirke fremveksten av fastfood-kulturen. Siden den gang har organisasjonen vokst til å bli en global bevegelse som jobber for å sikre at alle har tilgang til god, ren og rettferdig mat. I tillegg til å støtte verten hjelper bidraget ditt Slow Food med å gjennomføre prosjekter over hele verden for å styrke lokalsamfunn, fremme håndverkere og produsenter og støtte skolehager og utdanningsprosjekter.
AIRBNB-OPPLEVELSER

Matlaging

Lidenskapelige kokker

Lær tradisjonelle oppskrifter og hør historier fra lokale verter.

Intime omgivelser

Del et måltid på unike steder som private gårder og hemmelige takterasser.

Godkjent av Airbnb

Alle opplevelser blir vurdert med tanke på autentiske kulinariske tradisjoner.

Her skal du være

We will be cooking in Piscianzi, a small village immersed in nature, 10 minutes drive from Trieste center, at my family home, a very old structure originally built in the 800’s

Kostholdspreferanser

Verten kan imøtekomme kostholdsbehovene som er oppført ved forespørsel. Hvis du ønsker overnatting, må du gi verten beskjed før opplevelsen starter.

Ting du bør vite

Krav til gjesten

Gjester som er 18 år eller eldre, kan delta, totalt opptil 8 gjester. Foreldre kan ta med seg barn under to år.
Alle deltakere må bruke munnbind og holde avstand.
Fortell verten om eventuelle allergier eller kostholdsrestriksjoner.

Dette må du ta med

Good walking shoes

Kanselleringsvilkår

Kanseller opptil 7 dager før opplevelsen starter for å få full refusjon, eller innen 24 timer etter bestilling så lenge bestillingen er gjort mer enn 48 timer før starttidspunktet.